Continental
Opomba: Cene veljajo za pnevmatike brez platišč. Tekalna plast se lahko razlikuje glede na dimenzijo pnevmatike.
Continental

Continental ContiEcoContact 5 215/60 R16 99V XL

Continental

Continental ContiEcoContact 5 215/60 R16 99V XL

Continental - Nemški proizvajalec pnevmatik, kakovostni izdelki visokega cenovnega razreda

Dimenzija pnevmatik
215/60 R16 99V XL 
Raspoložljivost:
Na žalost, te pnevmatike nimamo na zalogi.
Pnevmatike:
Letne pnevmatikeSo
Hitrost:
V: Odobreno doa 240 km/h
EAN:
4019238521368
Article Number:
R-215998
Oznake pnevmatik / razredi učinkovitosti:
DEX:
Za vprašanja ali morebitne pripombe nas kontaktirajte na support​@tirendo.si
Na žalost, te pnevmatike nimamo na zalogi.
Cena za izdelek z vključenim DDV
Brezplačna dostava*
Čas dostave 3 - 7 delovnih dni
14 dni vračilna politika**
Veliko montažnih partnerjev

Dodajte izdelek za primerjavo

  • Opis
  • Oznake pnevmatik
  • Tehnične specifikacije
  • -
Nova zmogljiva ekološka pnevmatika:
ContiEcoContact 5.


Nova zmogljiva ekološka pnevmatika:
ContiEcoContact 5.

Kombinacija kratke zavorne poti na mokrem ali suhem vozišču in nizkim kotalnim uporom se je v preteklosti vedno smatrala za zelo problematično. Pomemben evropski proizvajalec pnevmatik Continental sedaj na tržišče uvaja izdelek, ki omenjeni problem lahkotno rešuje – novo pnevmatiko ContiEcoContact 5. Za zadovoljitev zahteve po minimalnem kotalnem uporu in ohranitvi oziroma celo izboljšanju varnosti vožnje mora biti vsaka komponenta deležna ponovnega razvoja z osredotočenjem na konstrukcijo, profil, zmes in dezen.

Glavni ciljni konflikt predstavlja znižanje kotalnega upora hkrati z zvišanjem varnosti. Na konflikt med kotalnim uporom in handlingom lahko vplivamo, zahvaljujoč se konstrukciji pnevmatike, zmes pa nam lahko pomaga v konfliktu med nizkim kotalnim uporom in kratko zavorno potjo na mokri površini. Sprememba profila pnevmatike omogoča izboljšavo kilometrskega učinka, dezen pa lahko pozitivno vliva na zavorne lastnosti na mokri površini. Skupni seštevek vseh tukaj omenjenih izboljšav pomaga novi pnevmatiki dosegati veliko boljši učinek, in to celo s še bolj uravnoteženimi voznimi lastnostmi. Tehnično osebje firme Continental se zato osredotočilo na vsa našteta področja z namenom izpolnitve visokih zahtev, ki se pričakujejo od nove pnevmatike za kompaktna vozila in velike limuzine.

• Nova pnevmatika ContiEcoContact 5 je izdelana za platišča 14 '-16' in zanjo je bilo pridobljeno soglasje k hitrostim vse do 300 km/h.

Tehnične podrobnosti:

• V služenju varnosti in bivanjskega okolja.
• Optimiziran kotalni upor znižuje porabo goriva.

ContiEcoContact 5 smo razvili v ozkem sodelovanju z najuspešnejšimi evropskimi proizvajalci avtomobilov. Predstavlja povsem nov koncept pnevmatik, specifično usmerjenih za voznike, ki se vozijo na daljših razdaljah, pa vendar tudi za tiste, ki zelo skrbijo tako za porabo goriva, kot tudi za bivanjsko okolje. Cilj je bil v znižanju kotalnega upora pnevmatike s hkratnim zagotavljanjem visoke ravni varnost pri zaviranju. Takšen cilj pa je zahteval popolnoma nov pristop k vsem komponentam pnevmatike: konstrukciji, profilu, zmesi in dezenu. Rezultat je v znižanju emisij CO2 in nižji porabi goriva, ob nespremenjenem odličnem zavornem učinku.

• Visoka varnost in kratka zavorna pot na mokrem vozišču.

Uporaba nove generacije polimerov bistveno krepi tvorbo kemičnih vezi med polimernimi verigami in siliko. Te kemične vezi so bistveno bolj stabilne in močne. Takšna zmes tekalne površine ustvarja manj izgubljene energije, doprinos pa je v znižanju kotalnega upora. Izredno tanke lamele in optimizirani robovi znižujejo deformacije tekača, s tem pa tudi zmanjšajo izgubo energije.

• Odlične vozne lastnosti na mokrem ali suhem vozišču.

Z uporabo višjega in tršega petnega jedra skupaj z ojačanim petnim trakom je povečalo togost celotnega petnega območja. To pa ima ugoden vpliv na prenos stranskih sil pri spremembi vozne smeri. Spremembo bo voznik začutil v odlični reakciji na zasuk volana. Takšna rešitev prispeva k izboljšanju handlinga.

• Manj izgubljene energije z dobrimi voznimi lastnostmi.

Razvili smo novo zmes za stranice z optimizirano fleksibilnostjo in znižano maso. Stranica je bolj fleksibilna in deluje z nižjim oddajanjem energije. Doprinos je v znižanju kotalnega upora.

• Z uporabo že dobro znanega in še bolj optimiziranega koncepta ploščatega profila zmanjša premikanje odbijača in pripomore k znižanju izgubljene energije.

• Za doseganje dolge življenjske dobe pnevmatike ContiEcoContact 5 je bila iznajdena optimalna razmestitev dezenskih utorov, ta pa je omogočila znižanje drsnosti pnevmatik.

Doprinosi:

• Optimiziran kotalni upor za znižanje porabe goriva.
• Visoka varnost pri zaviranju in kratka zavorna pot na mokrem vozišču.
• Odličen handling na suhem ali mokrem vozišču.
EU nalepke za pnevmatike ter razredi učinkovitosti

Uredba o označevanju pnevmatik določa zahteve glede informacij o porabi goriva, oprijemu na mokri podlagi in zunanjem kotalnem hrupu pnevmatik. Poleg tega so navedene zimske lastnosti izdelka.

Uredba EU 1222/2009, ki velja od 1. novembra 2012, je bila revidirana in jo bo s 1. majem 2021 nadomestila Uredba EU 2020/740; Od tega trenutka veljajo nove zahteve. Ocenjevalni razredi za učinkovitost porabe goriva, oprijem na mokri podlagi in zunanji hrup so bili spremenjeni, postavitev oznake EU pa je bila prilagojena. Proizvajalčeve informacije o izdelku, shranjene v zbirki podatkov EU, je mogoče pridobiti prek kode QR, ki je na nalepki. Na novo so vključene tudi informacije o oprijemu na snegu in ledu za pnevmatike, ki izpolnjujejo ta merila.

Naslednje pnevmatike so izključene iz uredbe: - pnevmatike, ki so namenjene izključno vgradnji na vozila, ki so bila prvič registrirana pred 1. oktobrom 1990 - obnovljene pnevmatike (dokler ni prišlo do ustrezne razširitve Uredbe EU 2020/740) - parkirane komercialno - Ulične pnevmatike - dirkalne pnevmatike - pnevmatike z dodatnimi napravami za izboljšanje oprijema, npr. B. Pnevmatike z žeblji – Pnevmatike za nujne primere tipa T – Pnevmatike z omejitvijo hitrosti pod 80 km/h – Pnevmatike za platišča z nazivnim premerom ≤ 254 mm ali ≥ 635 mm

Kratek pregled kriterijev in razredov ocenjevanja

poraba goriva

Poraba goriva je odvisna od kotalnega upora pnevmatik, samega vozila, voznih razmer in načina vožnje. Izmerjeni kotalni upor (koeficient kotalnega upora) pnevmatike je razdeljen v razrede A (največja učinkovitost) do E (najnižja učinkovitost).

Če je vozilo v celoti opremljeno s pnevmatikami razreda A, je možno zmanjšanje porabe do 7,5 %* v primerjavi s pnevmatikami razreda E. Pri gospodarskih vozilih je lahko celo višja.
(Vir: European Commission Impact Assessment
* pri merjenju v skladu s preskusnimi metodami iz Uredbe (EU) 2020/740)

Prosimo, upoštevajte:
Poraba goriva je v veliki meri odvisna od vašega načina vožnje in jo lahko znatno zmanjšate z okolju prijazno vožnjo. Tlak v pnevmatikah je treba redno preverjati, da izboljšate učinkovitost goriva.

oprijem na mokri podlagi

Oprijem na mokri podlagi je razdeljen na razrede A (najkrajša zavorna pot) - E (najdaljša zavorna pot).

Če je avtomobil opremljen s pnevmatikami razreda A, se lahko v primerjavi s pnevmatikami razreda E zmanjša zavorna pot do 18 m pri zaviranju od 80 km/h (na cestišču s povprečnim oprijemom).*
*Vir: wdk Economic Association of the German Rubber Industry eV

Prosimo, upoštevajte:
Prometna varnost je v veliki meri odvisna od vašega načina vožnje. Vedno je treba upoštevati zavorno pot. Tlak v pnevmatikah je treba redno preverjati, da izboljšate oprijem na mokri podlagi.

Zunanji kotalni hrup

Hrup, ki ga oddaja pnevmatika, vpliva na celotno glasnost vozila in ne vpliva samo na vaše lastno udobje med vožnjo, ampak tudi na obremenitev okolja s hrupom. Na oznaki EU za pnevmatike je zunanji kotalni hrup razdeljen v 3 razrede od A (najnižji kotalni hrup) do C (najvišji kotalni hrup), merjen v decibelih (dB) in primerjan z evropskimi omejitvami emisij hrupa za zunanji kotalni hrup pnevmatik.

A
Razvrstitev "A" pomeni, da je zunanji kotalni hrup pnevmatike več kot 3 dB pod mejno vrednostjo EU, veljavno do leta 2016.
B
Razvrstitev »B« pomeni, da je zunanji kotalni hrup pnevmatike do 3 dB nižji ali enak mejni vrednosti EU, veljavni do leta 2016.
C
Razvrstitev "C" pomeni, da je navedena mejna vrednost presežena.

Znamka Continental
Serija modela ContiEcoContact 5
Dimension 215/60 R16 99V XL
Širina 215
Tyre profile 60
Construction type R
Dimenzija pnevmatik 16
Indeks nosilnosti pnevmatik 99
Indeks hitrosti (V)
With/Without Valve (TT/TL) Pnevmatika z zračnico
- Ne
*Cena je za eno pnevmatiko in vključuje DDV in stroške pošiljanja za naročene 2 ali več pnevmatik.
**Razen pri kompletnih kolesih


Novice

Prejmite novice in informacije o pnevmatikah, ponudbah in tekmovanjih

Uporabljamo cookies. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
OK