Continental
Dobavljamo samo pnevmatiko. V kolikor je na sliki platišče, je to samo simbolično.
Continental

Continental ContiEcoContact 5 215/60 R16 99V XL

Continental

Continental ContiEcoContact 5 215/60 R16 99V XL

Continental - Nemški proizvajalec pnevmatik, kakovostni izdelki visokega cenovnega razreda

Dimenzija pnevmatik
215/60 R16 99V XL 
Raspoložljivost:
Na zalogi
Pnevmatike:
Letne pnevmatikeSo
Hitrost:
V: Odobreno doa 240 km/h
EAN:
4019238521368
Article Number:
R-215998
Oznake pnevmatik / razredi učinkovitosti:
DEX:
EU
European Production
Za vprašanja ali morebitne pripombe nas kontaktirajte na support​@tirendo.si
€ 184,70
Cena za izdelek z vključenim DDV
Brezplačna dostava*
Čas dostave 3 - 7 delovnih dni
14 dni vračilna politika**
Veliko montažnih partnerjev

Dodajte izdelek za primerjavo

  • Opis
  • Oznake pnevmatik
  • Tehnične specifikacije
  • -
Nova zmogljiva ekološka pnevmatika:
ContiEcoContact 5.


Nova zmogljiva ekološka pnevmatika:
ContiEcoContact 5.

Kombinacija kratke zavorne poti na mokrem ali suhem vozišču in nizkim kotalnim uporom se je v preteklosti vedno smatrala za zelo problematično. Pomemben evropski proizvajalec pnevmatik Continental sedaj na tržišče uvaja izdelek, ki omenjeni problem lahkotno rešuje – novo pnevmatiko ContiEcoContact 5. Za zadovoljitev zahteve po minimalnem kotalnem uporu in ohranitvi oziroma celo izboljšanju varnosti vožnje mora biti vsaka komponenta deležna ponovnega razvoja z osredotočenjem na konstrukcijo, profil, zmes in dezen.

Glavni ciljni konflikt predstavlja znižanje kotalnega upora hkrati z zvišanjem varnosti. Na konflikt med kotalnim uporom in handlingom lahko vplivamo, zahvaljujoč se konstrukciji pnevmatike, zmes pa nam lahko pomaga v konfliktu med nizkim kotalnim uporom in kratko zavorno potjo na mokri površini. Sprememba profila pnevmatike omogoča izboljšavo kilometrskega učinka, dezen pa lahko pozitivno vliva na zavorne lastnosti na mokri površini. Skupni seštevek vseh tukaj omenjenih izboljšav pomaga novi pnevmatiki dosegati veliko boljši učinek, in to celo s še bolj uravnoteženimi voznimi lastnostmi. Tehnično osebje firme Continental se zato osredotočilo na vsa našteta področja z namenom izpolnitve visokih zahtev, ki se pričakujejo od nove pnevmatike za kompaktna vozila in velike limuzine.

• Nova pnevmatika ContiEcoContact 5 je izdelana za platišča 14 '-16' in zanjo je bilo pridobljeno soglasje k hitrostim vse do 300 km/h.

Tehnične podrobnosti:

• V služenju varnosti in bivanjskega okolja.
• Optimiziran kotalni upor znižuje porabo goriva.

ContiEcoContact 5 smo razvili v ozkem sodelovanju z najuspešnejšimi evropskimi proizvajalci avtomobilov. Predstavlja povsem nov koncept pnevmatik, specifično usmerjenih za voznike, ki se vozijo na daljših razdaljah, pa vendar tudi za tiste, ki zelo skrbijo tako za porabo goriva, kot tudi za bivanjsko okolje. Cilj je bil v znižanju kotalnega upora pnevmatike s hkratnim zagotavljanjem visoke ravni varnost pri zaviranju. Takšen cilj pa je zahteval popolnoma nov pristop k vsem komponentam pnevmatike: konstrukciji, profilu, zmesi in dezenu. Rezultat je v znižanju emisij CO2 in nižji porabi goriva, ob nespremenjenem odličnem zavornem učinku.

• Visoka varnost in kratka zavorna pot na mokrem vozišču.

Uporaba nove generacije polimerov bistveno krepi tvorbo kemičnih vezi med polimernimi verigami in siliko. Te kemične vezi so bistveno bolj stabilne in močne. Takšna zmes tekalne površine ustvarja manj izgubljene energije, doprinos pa je v znižanju kotalnega upora. Izredno tanke lamele in optimizirani robovi znižujejo deformacije tekača, s tem pa tudi zmanjšajo izgubo energije.

• Odlične vozne lastnosti na mokrem ali suhem vozišču.

Z uporabo višjega in tršega petnega jedra skupaj z ojačanim petnim trakom je povečalo togost celotnega petnega območja. To pa ima ugoden vpliv na prenos stranskih sil pri spremembi vozne smeri. Spremembo bo voznik začutil v odlični reakciji na zasuk volana. Takšna rešitev prispeva k izboljšanju handlinga.

• Manj izgubljene energije z dobrimi voznimi lastnostmi.

Razvili smo novo zmes za stranice z optimizirano fleksibilnostjo in znižano maso. Stranica je bolj fleksibilna in deluje z nižjim oddajanjem energije. Doprinos je v znižanju kotalnega upora.

• Z uporabo že dobro znanega in še bolj optimiziranega koncepta ploščatega profila zmanjša premikanje odbijača in pripomore k znižanju izgubljene energije.

• Za doseganje dolge življenjske dobe pnevmatike ContiEcoContact 5 je bila iznajdena optimalna razmestitev dezenskih utorov, ta pa je omogočila znižanje drsnosti pnevmatik.

Doprinosi:

• Optimiziran kotalni upor za znižanje porabe goriva.
• Visoka varnost pri zaviranju in kratka zavorna pot na mokrem vozišču.
• Odličen handling na suhem ali mokrem vozišču.
EU nalepke za pnevmatike ter razredi učinkovitosti

EU nalepke za pnevmatike ter razredi učinkovitosti

Evropska unija, v skladu s CE 1222/2009, je pooblašèena, da vsem pnevmatikam, izdelanim po, 1. juliju 2012 za avtomobile in gospodarska vozila vkljuèi standardne EU nalepke za pnevmatike, ki jih razvršèa v treh zmogljivostnih lastnosti: izkoristek goriva razvršèene od, A do G, oprijem na mokri podlagi razvršèene od, A do G, ter merjenje emisije hrupa v decibelih.

Kategorija pnevmatik, ki jih ni prizadela ta uredba, vkljuèuje: obnovljene pnevmatike, profesionalne pnevmatike off-road, dirkaške / športne avtomobilske pnevmatike, kot tudi specialne pnevmatike, namenjene izboljšanju vleke, kot je z izboklinami, T-type zaèasne nadomestne pnevmatike, pnevmatike za avtomobile, zgrajene pred letom 1990, pnevmatike z najveèjo dovoljeno hitrostjo 80 km / h, pnevmatike za platišèa s premerom nižjim ali enakem 254 mm ali veè, enako ali 635 mm.

Ta nalepka je namenjena, po eni strani za spodbujanje gospodarske in ekološke uèinkovitosti v prometu kot tudi poveèanje varnosti v cestnem prometu, ter na drugi strani, da pomagajo potrošnikom izbrati optimalne pnevmatike, ki zagotavlja doloèeno stopnjo preglednosti izdelkov.Kljub temu pa je bila oznaka kritizirana, ker prikazuje zelo omejeno število znaèilnosti. Strokovnjaki trdijo, da imajo pnevmatike veliko veè funkcij, ki so pomembne in pomembnih za varnost v cestnem prometu, vkljuèno z, vendar ne omejenim akvaplaning lastnostma, stabilnost vožnje, življenjsko dobo, lastnosti izdelka na mokrih in suhih cestah, razen oprijema na mokri podlagi ter lastnosti na snegu.
Proizvajalci pnevmatik kažejo, da bi rezultati testov iz razliènih institucij in industrijskih revij morali ostati zelo pomemben vir informacij za konènega potrošnika, saj se osredotoèajo na ocene najrazliènejših lastnosti pnevmatik in funkcij.

Znamka Continental
Serija modela ContiEcoContact 5
Dimension 215/60 R16 99V XL
Širina 215
Tyre profile 60
Construction type R
Dimenzija pnevmatik 16
Indeks nosilnosti pnevmatik 99
Indeks hitrosti (V)
With/Without Valve (TT/TL) Pnevmatika z zračnico
- Ne
*Cena je za eno pnevmatiko in vključuje DDV in stroške pošiljanja.
**Razen pri kompletnih kolesih

Novice

Prejmite novice in informacije o pnevmatikah, ponudbah in tekmovanjih

Uporabljamo cookies. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
OK